Зголемените температури и топењето на снегот како да ја предизвикаа застарената фасада на некогашната зграда „Комитет“ да почне да се одвојува од градбата.

Поголемо парче од фасадата падна на тротоарот но за среќа не предизвика некаква штета бидејќи во моментот ниту еден минувач не поминуваше покрај зградата.

Можеби токму паѓањето на дел од фасадата ќе ги натера службите кои ја користат да пристапат на нејзина санација и обновување на фасадата.

С. Ивановски

DSCN0106

DSCN0104

16

Секое преземње на фотографии и копирање на текстовите без согласност на комарец повлекува фактурирање на име „Авторски права“.

Коментари