Тендерираната фирма ВСЦ „Тодор Велков“ од Куманово за вршење на шинтерски услуги денес во целост ја реализира планираната акција „Заловување на кучиња скитници“.

Како што сме информирани денес во Општина Кочани извршено е заловување на 12 кучиња скитници, кои по вакцинирањето дел ќе бидат вратени на улиците, а дел ќе бидат однесени на т.н. кастрирање за да во иднина не бидат агресивни кон минувачите.

С. Ивановски

Секое преземње на фотографии и копирање на текстовите без согласност на комарец повлекува фактурирање на име „Авторски права“.

Коментари