Проектот „Македонија без отпад“ се реализираше во ОУ „Малина Попиванова“ од Кочани со акција за чистење на училишниот двор и расходувана непотребна хартија која е депонирана кај овластен оператор.

Акцијата беше подржана на час на одделенска заедница со едукативни содржини од точките на акција од третиот и четвртиот еко-стандард од програмата „Интеграција на еколошката едукација во македонскиот образовен систем“ кои се посветени на отпадот.

Секое преземње на фотографии и копирање на текстовите без согласност на комарец повлекува фактурирање на име „Авторски права“.

Коментари