„Убедена сум дека во прашање се само неколку недели кога комплетно ќе бидат завршени работите во „Спортската сала“, се поставуваа електриката а потоа се знае финалниот дел кога ќе бидат донесени справите за вежбање.“ истакна Катерина Михајлоска – Директор на ОУ „Крсте Петков Мисирков“.

Факт е дека привршуваат финалните работи во „Спортската сала“ во Оризари, поставена е заштитната ограда на трибините, се поставуваат каблите за електрична енергија, ПВЦ вратите на кабините, а како што се уверивме на самото место останува да се донесат монтажните седишта, справите и семафорите.

Во второто полугодие од оваа учебна година дечињата од ОУ „Крсте Петков Мисирков“ наставата по физичко воспитување ќе можат да ја спроведуваат во затворен простор доколку тоа временските услови го наметнуваат, но истовремено во Оризари ќе заживеат и спортовите како што се кошарката, ракометот, борењето, футсалот и други.

С. Ивановски

P3910064

P3910072

P3910065

Секое преземње на фотографии и копирање на текстовите без согласност на комарец повлекува фактурирање на име „Авторски права“.

Коментари