За време на Божиќните празници Отец Душко Пецов кој благослужи во Македонската православна црква во Дортмунд (Германија) на најдобар можен начин го претстави Божиќ како најголемиот православен празник и јасно стави до знаење што тој претставува за православните верници.

Една благочестива фамилија, по примерот на Евангелието „што дава левата рака, да не знае десната“ даруваа за здравје и мир на нивното семејство и јас како што личи на духовен водач се погрижив овие подароци да бидат во вистински раце со што ги израдував дечињата. Божиќ е најголемиот наш празник а најмладите уште во ова доба треба да ги учиме што и зошто постои Божќ. Божиќ без љубов, милосрдие и силна вера и не би бил Божиќ“ напиша Отец Душко Пецов.

С. Ивановски

2

3

4

Секое преземње на фотографии и копирање на текстовите без согласност на комарец повлекува фактурирање на име „Авторски права“.

Коментари