Нешто после 00:00 часот на нашата страница пристигнаа фотографии и текст од совесен но и загрижен наш сограѓанин за последиците кои можеле од една ваква невкусна шега да се случат.

Како што пишува во текстот, на крстосницата во „Стришани“ некаде околу полноќ видел како некои млади момчиња успеале да ја отворат славината на водата но градската чешма и таа почнала во повисок млаз да истекува.

Неговата загриженост е како што истакнува поради тоа што водата во таа количина се слевала на самата улица а на ова студено време лесно може да замрзне па за учесниците во сообраќајот да преставува проблем па дури и да предизвика некоја сообраќајна несреќа.

За да неговата загриженост биде уште поголема во исто време кога тој од овде поминувал, поминале и чуварите на редот и мирот во градот, но тие како што истакнува, само погледнале, виделе и продолжиле.

Ќе се стави ли некогаш крај на сите овие лудории кои секојдневно ни се случуваат, но и не загрижуваат?

С. Ивановски

2

Секое преземње на фотографии и копирање на текстовите без согласност на комарец повлекува фактурирање на име „Авторски права“.

Коментари