Во присуство на Дополнителниот заменик министер за труд и социјална политика Диме Спасов, Градоначалникот на Општона Кочани Ратко Димитровски, пратеникот во Собранието на република Македонија Иван Иванов, денес во населбата Оризари свечено во употреба беше пуштена новата Детска градинка „Кокичиња“ како еден од клоновите на ЈОУ Детска Градинка „Павлина Велјанова“ од Кочани.

Градинката започна да се гради пред помалку од две години и сега истата е комплетно завршена и дадена на користење. Во градинката „Кокичиња“ моментно се запишани 33 дечиња а истата е со капацитет од 50.

За изградба и опремување на градинката Министерството за труд и социјална политика на Република Македонија заедно со Општина Кочани потрошија 3.000.000,00 денари.

На свеченото отворање на градинката присуствуваа и голем број на вработени од детските градинки во Кочани и основните и средни училишта.

С. Ивановски

DSCN0576

DSCN0598

DSCN0603

DSCN0640

Секое преземње на фотографии и копирање на текстовите без согласност на комарец повлекува фактурирање на име „Авторски права“.

Коментари