Во „Малата сала“ во НУ Центар за Култура – Кочани, во организација на „Агенцијата за вработување на Република Македонија“ а со соорганизација на „Центар за вработување“ – Кочани се одржа Форум со работодавачи и невработени лица за презентирање на активните мерки и политики за вработување за 2016 година.

Форумот беше поделен на два дела, во првиот учествуваа работодавачи а во вториот невработени лица, но и во двата дела за промоцијата за оперативниот план за активните програми и мерки за вработување зборуваше Менка Гугулевска, Раководител на секторот за активни мерки и политики при „Агенцијата за вработување на Република Македонија“.

Интересот за годинешните Отворени денови на Агенцијата за вработување наиде на добар одѕив и кај работодавачите и кај невработените лица.

С. Ивановски

DSCN6314

Секое преземње на фотографии и копирање на текстовите без согласност на комарец повлекува фактурирање на име „Авторски права“.

Коментари