Планинарите од ПСД „Осогово“ со своите гости од планинарските друштва од Делчево и Штип денес по повод 72 годишнината од убиството на Љупчо Сантов и Раде Кратовче организираа марш до селото Главовица, односно до местото каде беа предадени од локален овчар а потоа убиени од фашистичкиот окупатор.

4

Патеката во должина од 23 километри со леснотија сите учесници ја совладаа а на споменикот на паднатите херои положија свежо цвеќе со што уште еднаш им оддадоа почит.

С. Ивановски

2

5

Секое преземње на фотографии и копирање на текстовите без согласност на комарец повлекува фактурирање на име „Авторски права“.

Коментари