Денес (Недела) во 02:00 часот започнува летното сметање на времето. Стрелките на часовникот во 02:00 часот ќе се поместат за еден час понапред па би се сметало како 03:00 часот.

Летното сметање на времето кое започнува сега во последниот викенд од месец Март ќе трае до последниот викенд во месец Октомври.

Секое преземње на фотографии и копирање на текстовите без согласност на комарец повлекува фактурирање на име „Авторски права“.

Коментари