Во организација на Општина Кочани а во соработка со НУЦК „Бели Мугри“ – Кочани во Среда (30.март) во „Фоаје“ на Центарот за култура „Бели Мугри“ во Кочани со почеток во 19:00 часот ќе се одржи Поетска вечер со наслов „Човекољубието – пат кон вечноста“.На Поетската вечер свој настап ќе имаат: Делвина Крлуку, Елена Пренџова, Љубинка Донева, Марина Мијаковска, Оливера Доцевска, Аника И. Горгиева.

Покрај уметничката димензија, Поетската вечер има за цел да го побуди човекољубието кај луѓето, во пресрет на големиот христијански празник „Велигден“.

Секое преземње на фотографии и копирање на текстовите без согласност на комарец повлекува фактурирање на име „Авторски права“.

Коментари