Како што јавува Регионалната телевизија „Стар“ возило БМВ, пропаднало во водите на браната „Калиманци“. Според очевидци на настанот, возачот отишол да им однесе јадење на рибарите кои вчера ловеле риби во делот кај с. Тодоровци, но најверојатно не го закочил добро автомобилот.

Останатото е лесно за реконструкција: возилото тргнало само и зваршило во езерото.
Сопственик на БМВ-то е жител на Каменица кој веднаш ангажирал чамец од риболовното друштво, но потрагата по автомобилот завршила без успех.
Претпоставка е дека автомобилот, потонал на дното, зашто во моментот на падот прозорците биле отворени што овозможило, истото брзо се наполнило со вода и потонало.
Потрагата по автомобилот ќе оди тешко, зашто според рибарите во делот кај што потонал автомобилот, езерото е со длабочина од околу 10 метри.

Секое преземње на фотографии и копирање на текстовите без согласност на комарец повлекува фактурирање на име „Авторски права“.

Коментари