По четврти пат Кочани беше место на настанот каде се одржаа протести против Власта. Иако пред почетокот на маршот заврна ситен дожд протестантите не застанаа, напротив, тие одлучно го започнаа својот марш.

Поаѓањето и денес беше од „Паркот на Револуцијата“ од каде по улиците „Маршал Тито“ и „Стево Теодосиевски“ колоната го обиколи „Кружниот тек“ и по „Кеј на Револуцијата“ и „Браќа Ставреви“ се лоцираше на паркиралиштето пред зградата на Локалната Самоуправа.

7

Овде протестантите како што истакнаа, покажаа зошто се вика „Шарена Револуција“, со сите можни бои ја „исцртаа“ големата слика на Претседателот Ѓорги Иванов.

По кратко време мирно сите се разотидоа.

8

„Дождот што заврна не нè исплаши, напротив не стимулираше бидејќи тој е симбол за бериќет. А и виножитото со своите бои што се покажа над Кочани симболично ја подржа оваа шарена Револуција. Очигледно е дека многу нешта денес се поклопија“ изјави Стојан Рашков еден од лидерите кои ги водеа протестите.

С. Ивановски

2

3

6

4

5

Секое преземње на фотографии и копирање на текстовите без согласност на комарец повлекува фактурирање на име „Авторски права“.

Коментари