Вечерва 13-тиот беше и најмасовниот протест на „Шарената револуција“ што се одржа во Кочани. Очигледно е дека расте бројот на незадоволни граѓани кои отворено се ставаат на страна на „Шарената револуција“. Вечерва беше забележан и зголемен број на членови на партијата на власт кои со горчина во устата зборуваа зошто се излезени и ѝ даваат поддршка на „Шарената Револуција“.

„Член на ВМРО ДПМНЕ уште на почетокот на деведесеттите години. Имам две деца факултетски образовани од кои едното е и магистер. Пред изборите ми ветуваа дека барем едното ќе се вработи бидејќи во Локалната Самоуправа им недостасувал таков кадар. За жал не испадна така. Во Локалната Самоуправа се примија лица на кои веќе брачните другари и роднини им работеа таму. Срамота. Затоа излегувам со овие луѓе“ ни изјави една наша сограѓанка која беше во средината на колоната што протестираше.

2

Се надоврза и еден од постојаните протестанти кој е од партијата на власт „Се сè работи само за еден круг на пријатели и блиски на луѓето во нашата општина. Погледнете кој се и каде се вработи од исти фамилии. Додека тие уживаат другите што не мислат како нив ги разместуваат каде ќе им текне. Не е тоа за што на почетокот од формирањето партијата се залагаше“.

Откако протестантите ја поминаа својата маршрута застанаа во „Паркот на Револуцијата“ каде им се обратија Дејан Павлевски – член на ИО на СДСМ и Дарко Каевски – Потпретседател на СДММ.

С. Ивановски

3

4

5

6

7

Секое преземње на фотографии и копирање на текстовите без согласност на комарец повлекува фактурирање на име „Авторски права“.

Коментари