Почитувани,

Од мое лично име и од името на Локалната самоуправа, на сите верници од исламската вероисповед во Кочани, им го честитам големиот муслимански верски празник Рамазан Бајрам.

Верувам дека со заеднички заложби и меѓусебно почитување ќе умееме да ги негуваме позитивните вредности што нè обединуваат во нашиот стремеж за општа благосостојба.

Во чест на Рамазан Бајрам, а за поубава иднина повикувам етничката и верска шареноликост да нè зближуваат, меѓучовечкото разбирање да расте, а толеранцијата да биде мост меѓу сите граѓани во нашата општина и држава.

Празникот нека донесе мир во срцата, спокој во душата, радост и хармонија во домовите!

Ramazan Bayramınıs Kutlu olsun, her şey gönlünuzce olsun.

(Рамазан Бајрамн’с кутл’у олсун)

Честит Бајрам и сѐ најубаво!

Секое преземње на фотографии и копирање на текстовите без согласност на комарец повлекува фактурирање на име „Авторски права“.

Коментари