Со натпреварот „Чешиново“ – „Соколарци“ се компетира првото коло од натпреварите во сите четири групи од годинешните „Илинденски спортски игри 2016“.

Гледачите видоа неколку интересни и возбудливи натпревари што е јасен показател дека турнирот ќе биде доста возбудлив и неизвесен.

Комплетни резултати од првото коло:

Прва група:

Бање – Ново Село  3:1

Карбинци – Кучичино  4:1

Втора група

Чифлик – Пишица  3:1

Тариници – Грдовци  0:2

Трета група

Теранци – Фудбал Старс  8:0

Караорман – Спанчево  0:0

Четврта група

Жиганци – Крупиште  0:2

Чешиново – Соколарци  2:3

Натпреварите продолжуваа во Вторник (12 Јули) кога се игра второто коло од Првата група во кое се среќваат:

17:00  Карбинци – Бање

19:00  Кучичино – Ново Село

С. Ивановски

Секое преземње на фотографии и копирање на текстовите без согласност на комарец повлекува фактурирање на име „Авторски права“.

Коментари