На 20 и 21 јули во периодот 20:00 часот до 03:00 часот ќе се врши прскање против комарци

Запрашувањето ќе биде од земја со инсектицид одобрен од Бирото за

лекови, а ќе биде опфатен градот Кочани и низинските села Тркање, Горни и Долни Подлог, Грдовци, Прибачево и Оризари.

Граѓаните што одгледуваат пчели потребно е да ги преземат потребните заштитни мерки.

Доколку временските услови се неповолни (ветер, дожд) третирањето ќе се одложи за следниот ден.

Лицe за контакт: Гоце Серафимов, 072/275-629.

Секое преземње на фотографии и копирање на текстовите без согласност на комарец повлекува фактурирање на име „Авторски права“.

Коментари