Денес нешто после 15:00 часот избувна пожар во непосредна близина кај депонијата на патот кон „Пониква“.

Дека пожарот беше од сериозни размери и постоеше опасност да се прошири кон сувата трева и дрвјата сведочи сериозноста на вработените во Противпожарната единица од Кочани.

Додека бевме на местото на настанот едно противпожарно возило гаснеше а другото со полн резервоар пристигнуваше.

За причините на пожарот допрва ќе дознаеме, но факт е дека брзата интервенција на Противпожарната единица не дозволуваше истиот да се прошири.

С. Ивановски

2

3

Секое преземње на фотографии и копирање на текстовите без согласност на комарец повлекува фактурирање на име „Авторски права“.

Коментари