И годинава како и претходната, опремата за развојот на зимскиот туризам (топовите за снег и ратракот) е оставена за неа да се грижи природата. Оставена онаму каде и пред повеќе од шест месеци опремата е изложена и на сонце и на дожд и на ветер.

Така полека но сигурно таа ќе почне и да се расипува.

Не знаеме кој е точно надлежен за нејзиното чување, но факт е дека таа не се чува како што треба, и нема да биде никакво изненадување доколку уште оваа зимска сезона ги покаже првите поголеми дефекти.

2

Челниците на Кочани и Пробиштип се фалат дека од „Пониква“ прават зимски туристички рај, рај кој е само на зборови и на ништо друго.

Точно е дека со продажбата на плацови за викенд куќи се сака да се развие зимскиот туризам, но каков туризам, туризам во викендички кои поголемиот дел немаат вода, викендички до кои на „Сизифов“ начин се стигнува до нив, викендички кои прашање е дале некогаш ќе го имаат тоа за да сето ова приличи на туристичка населба.

4

За среќа природата ја дарувала „Осоговијата“ со питомост и со убавина, само уште челниците на двете општини да знаат како тоа да го претворат реалност, тогаш се ќе биде полесно и едноставно.

С. Ивановски

3

Секое преземње на фотографии и копирање на текстовите без согласност на комарец повлекува фактурирање на име „Авторски права“.

Коментари