Во чест на празнувањето на двата големи празника, „Ослободувањето на Кочани“ и „Независноста на република Македонија“ денес делегација од Советот и од Општина Кочани, од Здружението на борците од НОВ и од ОО на СДСМ од Кочани, положија свежо цвеќе на „Споменикот на слободата“ и на бистите на Љупчо Сантов и Раде Кратовче во „Паркот на Револуцијата“.

Со чинот на положување свежо цвеќе започна чествувањето на двата празника.

С. Ивановски

DSCN2447

DSCN2457

DSCN2461

Секое преземње на фотографии и копирање на текстовите без согласност на комарец повлекува фактурирање на име „Авторски права“.

Коментари