За време на состанокот на „Комисијата за култура“ по повод 25-тото издание на „Денови на Кочанскиот ориз 2016“ беше предложено и усвоено годинава на манифестацијата да биде поканета Етно Групата „Љубојна“ и да се одржи традиционалниот турнир во борење „Андонов – Колев“.

Самото учество на Етно Групата „Љубојна“ како и одржувањето на 20-тиот јубилеен турнир во борење  „Андонов – Колев“ ќе бидат вистинското освежување на годинешното издание „Денови на Кочанскиот ориз 2016“.

С. Ивановски

P1170131

Секое преземње на фотографии и копирање на текстовите без согласност на комарец повлекува фактурирање на име „Авторски права“.

Коментари