Здружението на новинарите на Македонија и ФОН Универзитетот неделава потпишаа Меморандум за соработка, со кој на членовите на ЗНМ им се обезбедува 50 посто попуст од школарината за дипломски и мастер студии. Ваквата поволност членовите на ЗНМ ќе можат да ја искористат во наредните две години.

Меморандумот за соработка го потпишаа ректорот на ФОН Универзите Др. Нано Ружин и Заменик Претседателот на ЗНМ, Томислав Кежаровски.

Освен попустот за школарината, две страни ќе соработуваат и за организирање на заеднички обуки, семинари, конферецнии и работилници од заеднички интерес.

Меморандумот предвидува и можност за стипендирање на талентирани студенти во рамките на кампањата „Програма за нова генерација“. Исто така, студентите на Универзитетот ќе можат да спроведат пракса или волонтирање во ЗНМ.

Секое преземње на фотографии и копирање на текстовите без согласност на комарец повлекува фактурирање на име „Авторски права“.

Коментари