Алкохолните пијалаци од денес (01.Октомври) во трговските објекти повторно ќе се продаваат од 06:00 до 19:00 часот, место до 21:00 часот.

Според законските одредби, продолженото време за продажба до 21:00 часот важи само за периодот од месец Мај до крајот на Септември.

За тие што нема да го почитуваат законското решение се предвидени санкции- забрана за вршење дејност во траење од 7 или 15 дена, како и парична казна до 5.000 евра.

Секое преземње на фотографии и копирање на текстовите без согласност на комарец повлекува фактурирање на име „Авторски права“.

Коментари