Следбениците и поддржуваните на ликот и делото на Маршалот на некогашна Југославија Јосип Броз Тито, Здружението на граѓани „Јосип Броз Тито“ од Кочани со положување на свежо цвеќе на бистите на Раде Кратовче и Љупчо Сантов, како и на споменикот на Никола Карев, поставени во „Паркот на Револуцијата“ го започнаа обележувањето на еден од најголемите Македонски празници „11 Октомври“.

DSCN6515

Ни дождот не ги спречи овие луѓе да дојдат и во знак на почит кон сите оние што ги дадоа своите животи за денешната слобода на еден достоен начин им се поклонат.

Потоа делегација од Здружението на граѓани „Јосип Броз Тито“ се упати и кон „Споменикот на Револуцијата“ за да и таму со делегација составена од Локалната Самоуправа и од Советот на Општина Кочани положат цвеќе и оддадат почит кон борците за денешната слобода.

С. Ивановски

DSCN6519

DSCN6528

DSCN6532

Секое преземње на фотографии и копирање на текстовите без согласност на комарец повлекува фактурирање на име „Авторски права“.

Коментари