Со секој изминат ден, со секој изминат месец, состојбата со започнатата црква „Благовештение“ е се полоша.

Овој храм кој помпезно беше најавуван од тогаш штотуку избраниот Градоначалник на Општина Кочани Ратко Димитровски како ветување за граѓаните на Кочани кои живеат во населбата „Драчевик“ денес е во истата состојба како и пред четири години.

За потсетување, темелите за изградба на „Благовештение“ беа поставени на 11.10.2009 година како дел од манифестацијата „Денови на Кочанскиот ориз 2009“. По нешто повеќе од три години објектот се направи во вид на карабина, и овде завршија работите.

P1860182

Сега околината на објектот е обрасната во трева, почнуваат да се покажуваат првите проблеми со ѕидовите, што значи дека сликата на самиот објект е загрижувачка.

Дали некогаш и кој ќе биде тој што ќе го заврши објектот не може никој да претпостави, но факт е дека изградбата на црквата „Благовештение“ беше дел од неколкуте изборни циклуси на Градоначалникот и неговите сопартијци.

С. Ивановски

P1860380

DSCN6550

Секое преземње на фотографии и копирање на текстовите без согласност на комарец повлекува фактурирање на име „Авторски права“.

Коментари