На 49-тите „Детски Рацинови средби 2016“ кои се одржаа на 17.11. 2016 год. (Четврток) во Велес, ученичката од ОУ „Никола Карев“ Наде Ефремова, 8-1 одделение под менторство на Љупка Стојменова, ја освои втората награда во конкуренција од 114 учесника во категоријата 8-9 одделение.

Оваа година учениците твореа не тема: „Мојата татковина“.

Своја презентација на литературната творба Наде Ефремова имаше во „Сокакот на поезијата“ пред куќата на великанот Кочо Рацин.

unnamed

Секое преземње на фотографии и копирање на текстовите без согласност на комарец повлекува фактурирање на име „Авторски права“.

Коментари