По повод 50 години активност во фудбалот, денес некогашниот голман на „Осогово“, а сега и тренер на голманите лазар Балдазаров – Балдам реши да направи едно дружење на кое се најдоа дел од неговите ученици.

Убаво беше денес да се видат на едно место, на една маса Лазар Балдазаров – Балда и неговите наследници: Драган Поповски – Црвец, Мишел Горгиев, Петар Лазаров, Александар Алчинов, Игорчо Данев, Методи Андонов, Александар Андов, Тамер Јамаковски и Стефан Ковачевиќ.

Во една релаксирана атмосфера беше убаво од прва рака да се слушнат нивните доживувања кои со години биле дел од нивните заеднички тренинзи, дел од и после натпреварите.

Имаше што да се слушне, од првите заеднички почетоци до грешките кои ги имаат направено во кариерата, но и со одличните одбрани кои секој на свој начин допринеле за успесите на „Осогово“.

DSCN0856

Разновидното мезе, домашниот пилав и неизбежната во овие времиња пастрмалија беа дел од декорот кој се најде на масата во неколкучасовното заедничко дружење.

Денес беа сите заедно, но и си дадоа ветување дека ваквото заедничко дружење ќе продолжи и во наредните години.

Инаку да потсетиме дека Балдазаров во својата кариера го има чувано голот на „Осогово“ „Брегалница“ (Штип), „Борец“ (Велес), а освен денес присутните ги има тренирано и Димитровски, Јанев, Максимов, Стојановиќ, Папаров, Хајдарпашиќ, Османагич и други.

Навистина голем потег на човек кој поминал половина век на фудбалските терени.

Балда, благодарност до тебе што ми овозможи да се биде во друштво на сите овие прекрасни луѓе, кои се дел од фудбалската историја на нашето „Осогово“.

С. Ивановски

DSCN0862

 

Секое преземње на фотографии и копирање на текстовите без согласност на комарец повлекува фактурирање на име „Авторски права“.

Коментари