P2960522

И З В Е С Т У В А Њ Е

Повик до правните субјекти – корисници на услугите на КЈП „Водовод“ од Кочани кои немаат доставено свои и-меил адреси, или имаат нови, да ги испратат на официја...
DSCN0885

НАМЕСТО КОМПЛЕТНО ДА ГО ДОБИЈАТ СЕДИШТЕТО, КОЧАНЧАНИ СЕ ИЗБОРИЈА ЗА „МРВКИ ОД МЕСОТО“

По повеќе од три децении пауза конечно седиштето или поточно дел од седиштето на Третата Фудбалска Лига – Исток се пресели во Кочани. Така одлучија членовите на...
prskanje-komarci7

И З В Е С Т У В А Њ Е

На 20 и 21 јули во периодот 20:00 часот до 03:00 часот ќе се врши прскање против комарци Запрашувањето ќе биде од земја со инсектицид одобрен од Бирото за ...
P2350548

IN MEMORIJAM

По долго боледување во Кочани почина Ристо Георгиев – Пирка основоположникот на кочанското борење. Ристо Георгиев – Пирка, во 1959 година заминува за Нови Са...