DSCN6503

ИЗВЕСТУВАЊЕ ЗА 08.04.2021 ГОДИНА

Во последните 24 часа се направени 3.927 тестирања, а регистрирани се 1.163 нови случаи на КОВИД-19 во: Скопје 473, Битола 100, Куманово 90, Прилеп 62, Охрид 50...
80

ЖИТЕЛИТЕ ОД „ТРАЈАНОВО ТРЛО“ И „УСОВА ЧЕШМА“ ПРОТИВ ИЗГРАДБАТА НА ОБЈЕКТИ ЗА СЕМЕЈСТАВАТА ОД „СТАРА КАСАРНА“

Со блокада на пристапот на градежната механизација која од денес требаше да почне да го расчистува теренот за изградба на станбени објекти за семејствата од Ста...
DSC_5778

РЕШАВАЊЕТО НА ИНФРАСТРУКТУРНИТЕ ПРОБЛЕМИ И ИНТЕГРАЦИЈАТА НА РОМИТЕ ОСТАНУВААТ ПРИОРИТЕТ НА ОПШТИНА КОЧАНИ

По повод 8 Април – Меѓународниот ден на Ромите и 50-годишнината од прогласувањето на овој празник, градоначалникот на Општина Кочани Николчо Илијев упати честит...
261

ПРЕТСТОИ РЕКОНСТРУКЦИЈА НА КРОВОТ И АДАПТАЦИЈА НА ТОАЛЕТ ЗА ЛИЦА СО ПОСЕБНИ ПОТРЕБИ ВО ОМУ „РИСТО ЈУРУКОВ“

Основното музичко училиште „Ристо Јуруков“ се најде на листата училишта на кои Министерството за образование и наука ги прифати апликациите по јавниот повик за ...
DSCN6503

ИЗВЕСТУВАЊЕ ЗА 06.04.2021 ГОДИНА

Во последните 24 часа се направени 4.555 тестирања, а регистрирани се 1.259 нови случаи на КОВИД-19 во: Скопје 562, Битола 97, Куманово 83, Велес 51, Струмица 4...
701

ПОДМЕТНАТ ПОЖАР НА „ЛОКУБИЈА“

Денес околу 13:40 часот Територијалната Противпожарна Единица од Кочани  била известена од страна на жителите што живеат на дел од „Локубија“ веднаш позади „Опш...
DSCN6503

ИЗВЕСТУВАЊЕ ЗА 05.04.2021 ГОДИНА

Во последните 24 часа се направени 1.431 тестирања, а регистрирани се 301 нови случаи на КОВИД-19 во: Скопје 174, Кавадарци 17, Велес 16, Прилеп 14, Куманово 11...