DSCN0786

„ОСОГОВО“ ПОВИСОКО ОД „КОЖУФ“

По една седмица пауза поради репрезентативни обврски, денес продолжија натпреварите во Втора Фудбалска Лига – Исток. На програмата бе натпреварите од 21-то коло...
DSCN6503

ИЗВЕСТУВАЊЕ ЗА 03.04.2021 ГОДИНА

Во последните 24 часа се направени 4.920 тестирања, а регистрирани се 1.394 нови случаи на КОВИД-19 во: Скопје 592, Куманово 104, Битола 101, Прилеп 63, Велес 6...
DSC_5685

СВЕТСКИОТ ДЕН НА РОМИТЕ ВО КОЧАНИ – БЕЗ ПРОСЛАВИ, НО СО ПОДДРШКА НА СОЦИЈАЛНО РАНЛИВИТЕ СЕМЕЈСТВА

Наместо прослави и групирања кои носат ризик во ова време на пандемија, 8 Април – Светскиот ден на Ромите во Кочани ќе биде одбележан со поддршка на социјално р...
DSCN6503

ИЗВЕСТУВАЊЕ ЗА 01.04.2021 ГОДИНА

Во последните 24 часа се направени 3.978 тестирања, а регистрирани се 1.402 нови случаи на КОВИД-19 во: Скопје 603, Битола 105, Куманово 84, Велес 82, Прилеп 70...
DSCN6503

ИЗВЕСТУВАЊЕ ЗА 31.03.2021 ГОДИНА

Во последните 24 часа се направени 4.445 тестирања, а регистрирани се 1.511 нови случаи на КОВИД-19 во: Скопје 654,  Куманово 116, Битола 86, Велес 68, Прилеп 6...
P2380167

ПРЕЗЕНТИРАН КОНКУРСОТ ЗА ЗАПИШУВАЊЕ УЧЕНИЦИ ВО СРЕДНИТЕ УЧИЛИШТА, ЗА ПРВ ПАТ СЕ ВОВЕДУВА И СТИПЕНДИРАЊЕ НА УЧЕНИЦИТЕ

Министерството за образование и наука го презентираше Конкурсот за запишување ученици во јавните средни училишта за учебната 2021/2022 година во Македонија. Пос...
DSCN6503

ИЗВЕСТУВАЊЕ ЗА 30.03.2021 ГОДИНА

Во последните 24 часа се направени 3.948 тестирања, а регистрирани се 1.272 нови случаи на КОВИД-19 во: Скопје 619, Битола 75, Прилеп 65, Куманово 61, Тетово 50...