ПРОМОЦИЈА НА ПРОЕКТОТ ЗА ОСНОВНО ОБРАЗОВАНИЕ

2009-11-05

Во присуство на претставници на УСАИД „Проект за основно образование“, претставници од Локалната Самоуправа, од училиштата во општината, како и други гости, во ООУ „Св. Кирил и Методиј“ на свечен начин беше промовиран „Проектот за основно образование“ со кој благодарение на донацијата на УСАИД е опремена и модернизирана лабораторијата по Техничко образование.

На свеченоста која по тој повод се одржа во холот на училиштето гостите најпрвин беа поздравени од директорката на училиштето Голубинка Ѓорѓиева. По неа свое обраќање имаше и Градоначалникот на општина Кочани, Ратко Димитровски. За самиот Проект зборуваа оние без кои Проектот немаше да успее, Кит Прентон, Директор на „Проектот за основно образование“ при УСАИД и Директорот на канцеларијата за основно образование при УСАИД, Александар Вудс.

По церемонијата на свечено сечење на лентата, во употреба и официјално беше пуштена опремената и модернизирана лабораторија по Техничко образование, каде учениците имаа успешна презентација на досега сработеното.

С. Ивановски

  • Се продава стан 76м2 на улица „Охридска“ - Ламела 3. Цена по договор. Контакт телефон: 078-300-765

  • Се изнајмува-продава објект на „Штипски пат“ (лесна индустрија), погоден за конфекција, магацин и други дејности. Цена по договор Контакт: 078-275-456

  • Се продава „OPEL VEKTRA“ 2.0 DTI. Цена по договор. Контакт: 077-810-275

  • Се продава стан од 56 м2 во „Атомски згради“ бр. 8/3-2. Контакт: 070-692-495 (Киро)

  • Се издава-продава објект од 250 м2 со локација пред управната зграда на „Атом“. Контакт: 070-213-024

  • Лектор што поседува соодветен сертификат врши брзо и квалитетно лекторирање на текстови од сите области: белетристика, докторски, магистерски и стручни трудови. 078-420-502; 076-354-966; 071-801-273

  • Се продава изграден деловен објект на две нивоа со површина од 1,250 м2 и дворно место 200 м2, изграден 2003 година во централниот дел на „Индустриската зона“ во Кочани. Контакт: 078-272-255 (Борис)

  • Се издава деловен објект од 500 - 3.000 м2 погоден за супер маркет, конфекција и друго. Локација - во кругот на Руен - Запчаници. Контакт: 070-213-024

  • Се продава овоштарник и лозје со површина од 2.700 м2, до самиот Магистрален пат Штип-Кочани. Цена по договор. Контакт: 071-215-515 (Дако)

ТЕКСТУАЛНИ ОГЛАСИ